Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ:
"Εμπρός για τη νίκη από την πρώτη Κυριακή"

Φίλες και Φίλοι συνεργάτες
Αυριανοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι
του Νέου Μεγάλου Δήμου Αλεξάνδρειας.

Επιτρέψτε μου να σας πω ότι αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά αλλά και μεγάλη συγκίνηση που έχω τη μέγιστη ανθρώπινη εμπειρία και την εξαιρετική τιμή να απευθύνομαι σε εσάς ως Υποψήφιος Δήμαρχος του Νέου Μεγάλου Δήμου Αλεξάνδρειας.
Σας ευχαριστώ για την ενεργό στήριξη και συστράτευσή σας στον κοινό μας αγώνα για το μέλλον του τόπου μας.
Με πολλούς από εσάς βρεθήκαμε πριν από 8 χρόνια και ξεκινήσαμε ένα μεγάλο αγώνα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας, για τη επίλυση πολλών και χρόνιων προβλημάτων.
Δώσαμε μαζί αγώνα με κατεστημένες αντιλήψεις και λογικές.
Δώσαμε μάχη που σε πρώτη φάση την κερδίσαμε.
Πετύχαμε ότι υποσχεθήκαμε.
Η κίνησή μας απέδειξε τα τέσσερα χρόνια ότι αυτό που χρειάζεται ένας τόπος για να πάει μπροστά είναι τόσο απλό αλλά και τόσο σύνθετο.
Είναι απλό αν υπάρχει Όραμα και κοινός στόχος.
Αν υπάρχει κοινή φιλοσοφία και προσπάθεια με πολύ κόπο, σκληρή δουλειά και επιμονή.
Είναι πολύ σύνθετο αν δεν καταφέρεις να ξεφύγεις από την Παγίδα της ιδεολογικής και κομματικής ομοιομορφίας και του προσωπικού συμφέροντος।

Αγαπητοί συνεργάτες
Οι δημοτικές εκλογές στις 7 του Νοέμβρη γίνονται για πρώτη φορά στους νέους δήμους όπως αυτοί σχηματίστηκαν από το νόμο Καλλικράτη.
Ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση αλλάζει ριζικά τα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς ευθύνης της Αυτοδιοίκησης.
Η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί με την ψήφιση του Καλλικράτη αλλά και την οικονομική κατάσταση της χώρας δημιουργεί για τις τοπικές κοινωνίες νέες αυξημένες απαιτήσεις, ενώ ταυτόχρονα, αυξάνει την ανάγκη διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής μέσα από την στήριξη των ομάδων που πλήττονται άμεσα από οικονομικά προβλήματα αλλά και από την ανησυχία σχετικά με τη σωστή ισόρροπη και ισομερή ανάπτυξη του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας.
Ανάπτυξη που προϋποθέτει έγκαιρες και ορθά μελετημένες δράσεις, πλήρη αξιοποίηση των γενικών πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής αλλά και τα επιμέρους χαρακτηριστικά και του πλέον μικρού και απομακρυσμένου τοπικού διαμερίσματος.
Σήμερα πλέον οι πολίτες είναι πολύ πιο ευαίσθητοι στα τοπικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Είναι λοιπόν αναγκαίο σήμερα όσο ποτέ άλλοτε μαχητικότητα και όραμα.
Απαιτείται συστράτευση όλων των υπεύθυνων και δημιουργικών δυνάμεων του Ρουμλουκιού που έχουν βαθύ αίσθημα ευθύνης και δεν εθελοτυφλούν.
Δυνάμεων που έχουν κοινό στόχο την ανάληψη ενεργειών και πρωτοβουλιών να την ενότητα όλων των χωριών και τη δημιουργία νέων προϋποθέσεων που θα φέρουν την ανάπτυξη του νέου δήμου Αλεξάνδρειας.
Αυτό είναι το πρώτο και βασικό μέλημα της Δημοτικής μας κίνησης.
Οφείλουμε να υπερβούμε την οικονομική κατάσταση.
Να θεμελιώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Αυτοδιοίκησης και πολιτών.
Πρέπει με συγκεκριμένο σχέδιο και όραμα, με σύγχρονο στρατηγικό σχεδιασμό να κινητοποιήσουμε και να εμπνεύσουμε όλους τους πολίτες ώστε να αποκτήσουν ξανά αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια και δυναμισμό.
Σήμερα ο νέος Δήμος Αλεξάνδρειας καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του.
Ακριβώς γι΄ αυτό η κίνησή μας επιδιώκει την κινητοποίηση και την συνεργασία όλων των δυνάμεων του δήμου μας, τη σύγκλιση και τη σύμπραξη όλων των στελεχών της τοπικής κοινωνίας που, ακόμη κι αν έχουν διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες ή διαδρομές έχουν ένα κοινό στόχο: την ανάπτυξη και ευημερία του νέου Δήμου που θα δώσει την ελπίδα, την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία στους πολίτες।

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά ποια είναι η πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα σήμερα στους υπάρχοντες Δήμους.
Πήραμε τη πρωτοβουλία, πρωτόγνωρη αν θέλετε, να βρεθούμε όλες οι ενεργοποιημένες και συνειδητοποιημένες πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας, παραβλέποντας κάθε κομματική δέσμευση και συνενωθήκαμε για ένα και μόνο σκοπό:
· Να στήσουμε στα πόδια του αυτό το νέο δήμο
· Να δρομολογήσουμε μέσα στα πλαίσια κεντρικών σχεδιασμών το μέλλον αυτού του τόπου
· Να παρακάμψουμε, να αγνοήσουμε το όποιο πολιτικό κόστος και να συναποφασίσουμε μέσα στα πλαίσια ενός και μόνου σχεδιασμού την πορεία μας στο μέλλον.

Και αυτό πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ, όχι αύριο.
Η κίνησή μας λοιπόν είναι ένας καθαρά αυτοδιοικητικός συνδυασμός, που δημιουργήθηκε μέσα από τις ίδιες τις τοπικές μας δυνάμεις.
Βρίσκεται μακριά από κομματικές επιρροές, σκοπιμότητες και συμφέροντα.
Είναι φίλες και φίλοι υπερκομματικός.
Η ταυτότητά μας φέρνει την υπογραφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των προβλημάτων των χωριών μας.
Τα βιογραφικά μας είναι γνωστά σε ΟΛΟΥΣ.
Δεν είμαστε ούτε ουρανοκατέβατοι, ούτε ετερόφωτοι, όλα τα χρόνια ζούμε και κινούμαστε εδώ στον τόπο μας.
Είμαστε άνθρωποι που τους γνωρίζουν οι τοπικές κοινωνίες με το μικρό τους όνομα.
Είμαστε καθημερινοί άνθρωποι που νοιαζόμαστε για τον τόπο μας για την περιοχή.
Έχουμε βαθιά γνώση και εμπειρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που διαχειριζόμαστε ή διαχειριστήκαμε με επιτυχία τοπικές υποθέσεις εδώ και χρόνια και μας εμπιστεύονται οι συμπολίτες μας ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.
Και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός.
Οι τοπικές μας κοινωνίες, ιδιαίτερα σήμερα στη δύσκολη από κάθε άποψη εποχή, που ζούμε, έχουν ανάγκη το αυτονόητο.
Να λύνονται τα προβλήματά τους, να βελτιώνεται η καθημερινότητα τους.
Να διευκολύνεται και να υποστηρίζεται η οικογένεια, τα παιδιά, η Τρίτη ηλικία, να ζουν σε περιβάλλον καθαρό, να έχουν πρόσβαση σε ότι θα κάνει της ζωή τους καλύτερη.
Να νιώθουν και να είναι κομμάτι του συνόλου που έχει ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, και όχι να επικρατούν κάποιοι λόγω κομματικής και πολιτικής ταυτότητας.
Τους είναι πλέον αδιάφορο αν αυτός που θα δώσει λύση στο πρόβλημά τους είναι κάποιος που δεν συμφωνούν πολιτικά.
Τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη του τόπου και όχι ποιο είναι το κόμμα που τη δημιουργεί .
Πιστεύω- πιστεύουμε ότι είμαστε μια έτοιμη ομάδα που μπορεί από την επόμενη των εκλογών να φέρει σε πέρας τις αλλαγές που φέρνει ο Καλλικράτης.
Έχουμε όλα εκείνα τα στοιχεία σαν κίνηση που μπορεί να δώσει την εγγύηση για την ανάπτυξη.
Αγαπητοί συνεργάτες

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι έχουμε συγκροτήσει το καλύτερο ψηφοδέλτιο σαν κίνηση από κάθε πλευρά.
Το καλύτερο ΚΑΙ για τις εκλογές που ενδιαφέρει την κίνησή μας, αλλά ΚΑΙ για μετά τις εκλογές που ενδιαφέρει όλους τους δημότες μας.
Έτσι νιώθω πως σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι με ένα ψηφοδέλτιο αξιόπιστο και αξιόμαχο, για ένα Δήμο σοβαρό, σύγχρονο που θα βάζει "τον πήχη" θα σκοπεύει οργανωμένα και μεθοδικά σε άμεσους αλλά και μεσομακροπρόθεσμους στόχους, δρομολογώντας λύσεις, έχοντας στο μυαλό τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές.
Γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά ότι υπάρχουν πολλοί ενδοιασμοί και δυσκολίες για την επιτυχία στον τρόπο λειτουργίας του νέου Δήμου και στην εξυπηρέτηση των Τοπικών Κοινωνιών.
Ξέρουμε πως είναι δύσκολοι οι καιροί, πως τα χρήματα που θα φτάσουν στα ταμεία των νέων Δήμων θα είναι λιγότερα από τα ήδη μειωμένα κατά 40% φέτος.
Αλλά αυτό ποτέ δε θα το χρησιμοποιήσουμε ως άλλοθι.
Εμείς αυτό που θέλουμε και αυτό που θα κάνουμε είναι να κινητοποιήσουμε και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με πολιτικές και μέτρα τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες, όλους τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους που αποτελούν σπουδαίο κεφάλαιο της κοινωνικής οικονομίας του τόπου.
Αυτό όμως που πρέπει να διαφυλάξουμε, να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε είναι ο Αγροτικός Τομέας.
Ο τόπος, ο Μακεδονικός Κάμπος, χρειάζεται μέτρα και δράσεις για να κάνει τους αγρότες μας χαρούμενους.
Προτεραιότητα ο Αγροτικός κόσμος της περιοχής, με νέο μοντέλο ανάπτυξης, με ευρωπαϊκά προγράμματα και με την ίδρυση και στελέχωση Γραφείου Γεωργικής Ενημέρωσης.

Φίλες και φίλοι
Θα ήθελα επιγραμματικά να παραθέσω ορισμένες προτεραιότητες που θέτουμε μέσα στο πρόγραμμα μας.
Έχουν δοθεί προτάσεις και από εσάς από όλα τα χωριά, γίνεται επεξεργασία και εντός των ημερών θα πάρετε όλοι σας το πρόγραμμά μας, τις δικές σας προτάσεις για την ανάπτυξη όλου του Δήμου αλλά και τα τεχνικά έργα τα οποία πρέπει να γίνουν στα χωριά μας.
Πρώτη προτεραιότητα η σύγχρονη, αποτελεσματική και δικτυωμένη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του νέου Δήμου.
Δεύτερη προτεραιότητα η ολοκλήρωση ή η δημιουργία νέων έργων, δικτύων υποδομών που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής και την εξυπηρέτηση του πολίτη, θα διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία, την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την προστασία του περιβάλλοντος.
Τέτοια έργα αφορούν στο δίκτυο αποχέτευσης, της ύδρευσης, την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με κύριο βάρος την ανακύκλωση καθώς και σε άλλες εναλλακτικές μεθόδους, σε αναπλάσεις κ.α.
Στον τομέα της υγείας στελέχωση του Κέντρου Υγείας, ανάπτυξη των Τοπικών Ιατρείων και ίδρυση πολυιατρείων
Ανάπτυξη της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας
Απαραίτητο στοιχείο στον καιρό της οικονομικής κρίσης είναι τα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι οι μόνοι πόροι που μπορούν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.
Άφησα τελευταίο τη φροντίδα προς το δημότη-πολίτη.
Κυρίαρχο ζήτημά μας προεκλογικό είναι να πείσουμε τους πολίτες όλων των χωριών ότι με τον Καλλικράτη δεν θα αποκοπούν από το Δήμο.
Πρέπει να το νιώσουν καλά ότι σε όλα τα χωριά θα υπάρχει υπάλληλος του Δήμου για να τους δώσει λύσεις στο πρόβλημά του.
Τα δημοτικά και τοπικά συμβούλια έχουν σοβαρές αρμοδιότητες και θα τις λειτουργήσουμε.
Οι υπάλληλοι των Δήμων μας πρέπει να νιώσουν ότι δεν απειλείται η εργασιακή τους σχέση.

Φίλες και φίλοι
Στο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου θέλω σήμερα από εδώ να ευχηθώ στους συνυποψήφιους δημάρχους κουράγιο και δύναμη και να τους καλέσω σε ένα προεκλογικό αγώνα που θα στηρίζεται σε αυτοδιοικητικά και κυρίως ανθρώπινα πλαίσια.
Πιστεύω ότι ο σωστός διάλογος και ο προβληματισμός για τις τοπικές κοινωνίες αποτελεί δείγμα πολιτισμού.
Δυστυχώς από ότι μέχρι σήμερα φαίνεται οι άλλοι συνδυασμοί , το αγνοούν , είτε λόγω έλλειψης πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων, είτε λόγω άγνοιας και απουσίας από τα προβλήματα, είτε κυρίως από τον πανικό που τους έχει καταλάβει , βλέποντας ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας δεν τους αποδέχεται.
Και ξέρουν ότι δεν τους αποδέχεται μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας κυρίως για την (αλαζονική) συμπεριφορά τους αλλά και για την άρνηση και απαξίωση για ότι ο Μπάμπης Γκιόνογλου έχει κάνει στα οκτώ χρόνια.
Αποσιωπούν να αναφέρουν το κολυμβητήριο, τη Βετσοπούλου ,την αποχέτευση ,το κλειστό γυμναστήριο ,την ανακαίνιση του 2ου Λυκείου και πολλά άλλα μικρά και μεγάλα έργα .
Σιωπούν και κρύβουν τα δύο μεγάλα έργα της Ανάπλασης και της ολοκλήρωσης του Πνευματικού Κέντρου 4.100.000 και 3.000.000 αντίστοιχα ,που εγκρίθηκαν και είναι παρακαταθήκη για το νέο Δήμο .
14 000 000 συνολικά για τα τρία έργα ,πότε ξαναέγινε αυτό.
Τόλμησαν και αποκάλεσαν "Μεγάλο Ασθενή" το Δήμο Αλεξάνδρειας, ενώ ξέρουν πολύ καλά ποιος πραγματικά ασθενεί και μάλιστα με ανίατες ασθένειες.
Επίσης τελευταία έχουν επιστρατεύσει κατευθυνόμενα δημοσιεύματα παραπληροφορημένων και ίσως και καλοπληρωμένων δημοσιογράφων, τα οποία δημοσιεύουν σε Δευτεριάτικη εφημερίδα τύπου σήριαλ και καθημερινά τα αναπαράγουν σε δικά τους μπλογκ, είτε τα μοιράζουν μέσα στη μαύρη νύχτα πόρτα-πόρτα, προκειμένου να πείσουν τους πολίτες για διαφθορά και διαπλοκή.
Είναι πρωτοφανείς για τα δημόσια τοπικά πολιτικά ήθη αυτές οι πρακτικές.
Ο πολιτικός τους πολιτισμός έχει σταθμεύσει στην εποχή του μεσαίωνα.
Είναι σίγουρο ότι σε λίγο θα πάρουν τις απαντήσεις.
Ο λαός και γνώση έχει και κριτήρια και να είστε σίγουροι στις 7 του Νοέμβρη θα δώσει στους συκοφάντες την απάντηση που πρέπει.
Εμείς δεν θα μπούμε στον κύκλο που μόνοι τους έχουν εγκλωβιστεί και κλειστεί.
Εμείς λειτουργούμε δημόσια, όλοι γνωρίζουν τη διαδρομή μας και ποιοι είμαστε.
Αυτές οι πρακτικές δείχνουν και κάτι σημαντικό για το μέλλον του τόπου. Το πώς θα λειτουργήσουν μετά τις εκλογές .
Ίσως για αυτούς που όπως και στην αφίσα τους λένε "βλέπουν σε χρόνο Μέλλοντα" κάτι που σημαίνει ότι παρατηρούν, βλέπουν, αμέτοχοι το μέλλον.
Θα τους αφήσουμε να βλέπουν, εμείς πορευόμαστε με το μέλλον, το διεκδικούμε, συμμετέχουμε στη δράση του, το κατακτούμε.

Αγαπητοί συνεργάτες
Διεκδικούμε το μέλλον με όραμα για αυτό.
Είμαστε η εγγύηση, η προοπτική, η ελπίδα για την ανάπτυξη του νέου Δήμου.
Με όραμα και ρεαλισμό θεμελιώνουμε το νέο ισχυρό Δήμο.
Ένα Δήμο Ελκυστικό
Ένα Δήμο κοντά στο Δημότη
Με ανθρωπιά και αγάπη.
Ένα Δήμο που θα χαίρονται να ζουν οι δημότες του
και θα επιθυμούν να τον επισκεφτούν οι ξένοι.
Η κίνηση «ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» ανήκει στους πολίτες, όλων των ιδεολογικών χώρων.
Είμαστε περήφανοι για τον έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα που διεξάγουμε.
Σήμερα ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη.
Αύριο όλοι μαζί στον αγώνα για το όραμα.
Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει τίποτα που να μας χωρίζει.
Σήμερα όλοι για όλους. Αύριο όλοι για όλους.
Και σήμερα και αύριο θα είμαστε μαζί.
Με μια διαφορά. Αύριο θα έχουμε έναν καινούριο Δήμο.
Το Δήμο που αξίζει στα παιδιά μας.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.
Σας καλώ όλους μαζί στη συστράτευση για τη δημιουργική πορεία στο μέλλον του Δήμου.
Γιατί εμείς και ξέρουμε και θέλουμε και μπορούμε.
Φίλες και φίλοι
ΜΑΖΙ ξεκινήσαμε
ΜΑΖΙ θα συνεχίσουμε
ΜΑΖΙ θα κατακτήσουμε το μέλλον.
Εμπρός για τη νίκη στις 7 του Νοέμβρη.
Για τη νίκη των πολιτών.
Για τη νίκη του Δήμου μας.
Εμπρός για τη νίκη από την πρώτη Κυριακή.
Να τελειώνουμε.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου