Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΘΙΑ


Μπάμπης Γκιόνογλου: "H Αγκαθιά δεν μπορεί να λείψει
από αυτό τον νικηφόρο αγώνα"


Ξεκινώντας αυτή μου την παρουσία εδώ πρέπει να σας πω ότι νιώθω μεγάλη τιμή και μέγιστη ευθύνη να απευθύνομαι σε σας και να ζητάω την εμπιστοσύνη σας.
Ζητώ την εμπιστοσύνη σας εγώ και οι συνεργάτες μου για να πάμε το νέο Δήμο μπροστά.
Αυτός ο νέος Δήμος έχει αυξημένες απαιτήσεις και περισσότερες αρμοδιότητες.
Γι΄ αυτόν το νέο Δήμο, σε μια καθοριστική χρονική στιγμή για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής, καλούνται οι τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν τους καλύτερους ανθρώπους που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της μετάβασης σε μια νέα εποχή.
Μια εποχή με περισσότερες απαιτήσεις και σίγουρα περισσότερες προσδοκίες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αφήσαμε στην άκρη τα κόμματα και τις κομματικές ταυτότητες και κάνουμε πράξη την πίστη μας και την αφοσίωσή μας στο νέο μεγάλο κόμμα, στο κόμμα του Νέου Μεγάλου Δήμου Αλεξάνδρειας.
Μας ένωσαν τα προβλήματα, η αγωνία για το μέλλον του τόπου και κυρίως η αγάπη μας και η πίστη μας σε ένα Δήμο ανθρώπινο, δυναμικό, αναπτυξιακό.
Η κίνησή μας είναι ένας καθαρά αυτοδιοικητικός συνδυασμός που...
...δημιουργήθηκε μέσα από τις ίδιες τις τοπικές μας δυνάμεις.
Όλα τα χρόνια ζούμε και κινούμαστε εδώ στον τόπο μας.
Είμαστε άνθρωποι που τους γνωρίζουν οι τοπικές κοινωνίες με το μικρό τους όνομα. Είμαστε καθημερινοί άνθρωποι που νοιαζόμαστε για τον τόπο μας για την περιοχή. Έχουμε βαθιά γνώση και εμπειρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Διαχειριστήκαμε ή διαχειριζόμαστε με επιτυχία τοπικές υποθέσεις εδώ και χρόνια.
Μας εμπιστεύτηκαν και μας εμπιστεύονται οι συμπολίτες μας ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις. Και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Οι πολίτες έχουν κριτήρια και άποψη και ξέρουν πολύ καλά ποιος μπορεί να διοικήσει το νέο Δήμο με τις πολλές νέες υποχρεώσεις.
Οι τοπικές κοινωνίες, εσείς στη σημερινή δύσκολη από κάθε άποψη εποχή που ζούμε, έχετε ανάγκη το αυτονόητο.
Φίλες και φίλοι,
είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που μπορεί από την επόμενη μέρα των εκλογών να φέρει σε πέρας τις αλλαγές που φέρνει ο Καλλικράτης. Έχουμε όλα εκείνα τα στοιχεία σαν κίνηση που μπορεί να δώσει την εγγύηση για την ανάπτυξη.
Γνωρίζετε πιστεύω όλοι σας πολύ καλά την προσωπική μου πορεία. Οι Δημότες του σημερινού Δήμου Αλεξάνδρειας εμπιστεύτηκαν εμένα και τους συνεργάτες μου οκτώ χρόνια. Καταφέραμε σε αυτά τα χρόνια να κάνουμε το Δήμο Αλεξάνδρειας καλύτερο, πιο ανθρώπινο, πιο όμορφο. Δώσαμε λύσεις σε πολλά προβλήματα. Καταφέραμε να έχουμε με τους Δημότες μια πολύ καλή επικοινωνία, μια πολύ καλή σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού. Ανοίξαμε την πόρτα του Δημάρχου σε όλους τους ανθρώπους. Διοικήσαμε με κέντρο τον άνθρωπο και πάντα οι λύσεις μας είχαν ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Ασκήσαμε κοινωνική πολιτική, με φροντίδα στους ηλικιωμένους, στηρίξαμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους πολύτεκνους. Φροντίσαμε όλα τα σχολεία μας από τον Παιδικό μέχρι και το Λύκειο και τα κάναμε λειτουργικά για να μπορούν να προχωρήσουν τα παιδιά μας.
Ολοκληρώσαμε πολλά έργα, κάναμε νέα έργα, διεκδικήσαμε καινούρια: το κολυμβητήριο, η αποχέτευση, η ανάπλαση της Βετσοπούλου, το νέο κλειστό γυμναστήριο, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, η ανακατασκευή του 2ου Λυκείου, η ανάπλαση των παιδικών χαρών. Οι πεζοδρομήσεις, η ανακατασκευή όλων των γηπέδων, τα χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων και άλλα μικρά και μεγάλα έργα δόθηκαν στους συμπολίτες μας τα χρησιμοποίησαν και τα χαίρονται στην καθημερινότητά τους.
Εγγυώμαι προσωπικά με πλήρη επίγνωση και ευθύνη την αναβάθμιση και λειτουργία των τοπικών συμβουλίων, του δικού σας τοπικού συμβουλίου, έτσι ώστε να αποκτήσουν ουσιαστικές αρμοδιότητες για την άμεση επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας σας επίσης θα οργανωθούν μικρά ΚΕΠ σε όλα τα χωριά. Εμείς σας θέλουμε κοντά μας συνεργάτη και συμμέτοχο να προχωρήσουμε μαζί. Κύριος στόχος θα είναι η ανάπτυξη και η στήριξη στον πρωτογενή τομέα, την γεωργία. Θα ιδρύσουμε γραφείο γεωργικής ενημέρωσης και ανάπτυξης στελεχωμένο με γεωπόνους και ειδικούς επιστήμονες για παροχή πληροφοριών και εξυπηρέτηση των γεωργοκτηνοτρόφων.

Θα εκπονηθεί μελέτη για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της γεωργίας που θα δίνει κίνητρα και προοπτική στους νέους μας, να εκμεταλλευτούν ευρωπαϊκά προγράμματα κυρίως στον τομέα των βιολογικών προϊόντων.
Για το δικό σας χωριό για την κοντινή σας περιοχή έχουμε στο πρόγραμμα μας συγκεκριμένα έργα και δράσεις, που είναι αποτέλεσμα συζήτησης και πρόταση των δικών σας ανθρώπων:
1. Ίδρυση και κατασκευή παιδικού Βρεφονηπιακού σταθμού.
2. Ανάπλαση του φυσικού χώρου του Αγίου Αθανασίου.
3. Καλύτερη λειτουργία του αγροτικού ιατρείου με αύξηση του προσωπικού και με ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής.
4. Ασφαλτόστρωση δρόμων εντός του χωριού σας όπου υπάρχει ανάγκη.
5. Ασφαλτοστρώσεις στους αγροτικούς δρόμους.
6. Ανακατασκευή και ηλεκτροφωτισμός διαφόρων δρόμων.
7. Νέες γεωτρήσεις για πόσιμο νερό με συχνό έλεγχο των νερών.
8. Ανακατασκευή παιδικών χαρών.
9. Αναβάθμιση, στήριξη και επέκταση του Βοήθεια στο σπίτι για τις ανάγκες των ανθρώπων της Τρίτης ηλικίας του χωριού σας.
10. Τοποθέτηση περισσότερων κάδων απορριμμάτων και ειδικών ανακύκλωσης για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, με περισσότερη καθαριότητα.
11. Αντιπλημμυρικά έργα σε όλο το δήμο Μελικής και εδώ στο χωριό σας στον κεντρικό λάκκο.
12. Ανάπτυξη της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας.
13. Κατασκευή αρδευτικού δικτύου περίπου 4,000 χιλιάδων στρεμμάτων στην Κυψέλη και επέκταση σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
14. Ολοκλήρωση αθλητικού κέντρου στη Μελίκη με κολυμβητήριο και στο υπάρχον γυμναστήριο να κατασκευαστούν κερκίδες και βοηθητικοί χώροι.
15. Εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών για γρήγορο internet.
16. Δωρεάν internet στην νεολαία μας.
17. Στήριξη του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου.
18. Κατασκευή της γέφυρας του Αλιάκμονα που θα συνδέει της περιοχή σας με την Αλεξάνδρεια, έδρα του δήμου μας.

Φίλες και φίλοι
Προχωρούμε μπροστά με τη δική μας στήριξη με τη δική σας εμπιστοσύνη και αγάπη.
Εμείς και εμπειρία και γνώση και ικανότητες έχουμε. Έχουμε μεράκι και αγάπη για τον τόπο που ζούμε και αγαπάμε.
Σ΄ αυτόν τον τόπο θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας και από αυτά τον έχουμε δανειστεί για να τον κάνουμε δυναμικό με ανάπτυξη. Με τις θέσεις και τις προτάσεις που εν συντομία σας ανέφερα, με αμείωτο το ενδιαφέρον μας για τον δήμο, με όραμα και αποφασιστικότητα μπορούμε να δεσμευτούμε ότι ο νέος δήμος Αλεξάνδρειας θα πάει μπροστά.
Όλοι μαζί βάζουμε τα θεμέλια για το νέο και ισχυρό δήμο Αλεξάνδρειας.
Όλοι μαζί σχεδιάζουμε τα βήματα για να τα περπατήσουμε μαζί.
Για μια κοινωνία των ανθρώπων. Μια κοινωνία αλληλεγγύης.
Με τους ανθρώπους, και πολίτες με τις γυναίκες και άντρες την νέα γενιά αλλά και την τρίτη ηλικία προχωράμε μπροστά.
Στις 7 του Νοέμβρη η νίκη είναι δική μας. Όλοι μαζί για την νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου