Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ:
"εμείς θέλουμε τον πολίτη συμμέτοχο και συνεργάτη...
.... αφήνουμε τους άλλους να βλέπουν και να παρατηρούν το μέλλον. Εμείς θα είμαστε μαζί του σε κίνηση, σε δράση γιατί το μέλλον δεν αρκεί να το βλέπεις και να το παρατηρείς. Πρέπει να το διεκδικήσεις, να πορευτείς μαζί του, να συμμετέχεις στη δημιουργία του. "


Συνδημότισσες και συνδημότες
Πολίτες του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας
Φίλες και φίλοι από τη Μελίκη, το Πλατύ, τις Αντιγονίδες, από όλα τα χωριά του Ρουμλουκιού, του ευλογημένου Μακεδονικού Κάμπου.
Σας ευχαριστώ θερμά για την αποψινή δυναμική και μαζική σας παρουσία.
Σας ευχαριστώ εγώ και οι συνεργάτες μου για την τιμή που μας κάνετε να είστε εδώ κοντά μας, στο επίσημο πλέον ξεκίνημα της προεκλογικής μάχης για τη μεγάλη πορεία προς τη μεγάλη νίκη στις εκλογές στις 7 του Νοέμβρη.
Μια νίκη των πολιτών του ενιαίου μεγάλου Δήμου μας.
Μια νίκη δική σας, μια νίκη για την πορεία στο μέλλον.
Η μεγάλη συμμετοχή σας και η παρουσία σας δείχνει ποιος θα είναι ο νικητής στις 7 Νοέμβρη. Το βλέπω σήμερα στη συγκέντρωσή μας. Το νιώθω καθημερινά στα βλέμματα των συμπολιτών μας. Μαζί θα συνεχίσουμε την πορεία στο μέλλον μαζί θα πορευτούμε με συγχρονισμένα βήματα, με καθαρό βλέμμα, με αγάπη στην καρδιά μας.
Είμαστε πάρα πολλοί για να γυρίσουμε πίσω.
Είμαστε πάρα πολλοί για να μην μπορέσουμε να κάνουμε το νέο δήμο Αλεξάνδρειας πρότυπο Δήμο ήπιας ανάπτυξης.
Δήμο της εμπιστοσύνης και του συλλογικού οράματος.
Δήμο του πολιτικού πολιτισμού και του Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού.
Φίλες και φίλοι

Θεωρώ ότι εκτός από τη μεγάλη τιμή που νιώθω είναι και μέγιστη ευθύνη να απευθύνεσαι στο λαό του Ρουμλουκιού και να ζητάς για τρίτη φορά την εμπιστοσύνη του.
Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι μια λέξη, μια έννοια λίγο ξεχασμένη σήμερα, είναι που θα χαρακτηρίσει το λόγο μου αλλά και την πορεία μας στο μέλλον.
ΕΥΘΥΝΗ
Ευθύνη δική μου και των συνεργατών μου. Για πρώτη φορά ο τόπος μας στη σύγχρονη ιστορία, περνά μια τέτοια βαθιά, πολύπλευρη και πρωτόγνωρη κρίση. Κρίση όχι μόνο στην οικονομία και στην κοινωνία αλλά και στις αξίες. Κρίση που απειλεί άμεσα τη συνοχή της κοινωνίας μας. Αναλαμβάνοντας ο καθένας τη δική του ευθύνη κάνουμε το πρώτο βήμα. Είναι ανάγκη να βγούμε από την απάθεια, την εσωστρέφεια και τη μοιρολατρεία. Χρειάζεται η κοινωνία μας μαχητές και όραμα. Απαιτείται συστράτευση όλων των υπεύθυνων και δημιουργικών δυνάμεων του Ρουμλουκιώτικου Κάμπου. Δυνάμεων που να έχουν ένα κοινό στόχο, ένα κοινό όραμα. Το όραμα και ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την ανάπτυξη και τη δημιουργία του νέου μεγάλου Δήμου Αλεξάνδρειας.
Οφείλουμε να συνεχίσουμε να οικοδομούμε την εμπιστοσύνη μεταξύ Αυτοδιοίκησης και δημοτών. Πρέπει να επαναφέρουμε στη ζωή μας, στους θεσμούς, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την κυριολεκτική σημασία της πολιτικής. Να την ορίσουμε ξανά με την έννοια της συμμετοχής, με την έννοια της αξιοσύνης και της εντιμότητας.


Φίλες και φίλοι του Δήμου Αλεξάνδρειας
Με έντονο αίσθημα ευθύνης εγώ και οι συνεργάτες μου φανήκαμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας. Οκτώ χρόνια δουλέψαμε με δυναμική, με ενεργητικότητα, όλοι μαζί ενωμένοι, χωρίς κανένα πρόβλημα. Αγκαλιάσαμε όλους τους συμπολίτες μας χωρίς διακρίσεις. Στηριχτήκαμε στις αρχές της δικαιοσύνης, της ισοτιμίας και της ισονομίας, της νομιμότητας και της εντιμότητας, της διαφάνειας και της ειλικρίνειας, με κοινωνική ευαισθησία, χωρίς παρεκτροπές, χωρίς εγωισμούς και προσωπικά συμφέροντα.
Απευθυνθήκαμε σε σας με θάρρος και ειλικρίνεια. Κάναμε σημαία, κόμμα, αγάπη μας την Αλεξάνδρεια. Καταφέραμε να χτίσουμε μαζί σας μια ουσιαστική ειλικρινή σχέση. Πορευτήκαμε από την πρώτη στιγμή ως η πολιτική δύναμη που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο. Δώσαμε προτεραιότητα στις άμεσες ανάγκες του δημότη, τις δικές σας ανάγκες. Σεβόμενοι τον πολίτη άνθρωπο, το πρώτο και μεγάλο έργο που κάναμε ήταν η ανάπτυξη εμπιστοσύνης μεταξύ δημοτών, δημάρχου και δημοτικής αρχής. Πείσαμε το δημότη ότι είμαστε δίπλα του αρωγοί και συμπαραστάτες.
Συνεργαστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο με τους εργαζόμενους
στο δήμο μας, εμπιστευτήκαμε τις γνώσεις τους, τις δυνατότητες τους και καταφέραμε να λύνονται άμεσα, γρήγορα και με τον καλύτερο τρόπο προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη.
Συμπορευτήκαμε με την εκπαιδευτική κοινότητα ώστε οι μαθητές μας να έχουν σχολεία λειτουργικά, χωρίς προβλήματα.
Ανακαινίστηκε το 2ο Λύκειο, τοποθετήθηκαν αίθουσες στο 1ο Λύκειο , στο 5ο Δημοτικό και στο Ειδικό Σχολείο. Έγιναν αναπλάσεις στις αυλές των σχολείων. Διεκδικήσαμε και σύντομα θα αγοραστεί το οικόπεδο της Ένωσης για να κτιστεί το 3ο Γυμνάσιο, ένα 12/θ Δημοτικό και ένα Νηπιαγωγείο.
Με την ανάπλαση της Βετσοπούλου κάναμε την πόλη μας πιο όμορφη και το κέντρο της, την αγορά της πιο ανθρώπινη, περισσότερο λειτουργική.
Με τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των αυτοκινήτων, βιώνουμε το ρυθμό της πόλης πιο ήρεμοι.
Ολοκληρώσαμε το κολυμβητήριο που έγινε το στολίδι της πόλης μας, δίνοντας στη νεολαία μας και σε όλους μας διέξοδο
στην καθημερινότητά μας. Στα δύο χρόνια λειτουργίας αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε έργα και να τα διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο. Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο είναι μια άλλη διέξοδος για τα παιδιά μας.
Η Αποχέτευση, το μεγαλύτερο έργο που ανέλαβε ποτέ ο Δήμος μας, των 7.000.000 ευρώ το διεκδικήσαμε και το ολοκληρώσαμε σε ένα χρόνο και δόθηκε ήδη σε χρήση στους δημότες μας κάνοντας πιο ποιοτική τη ζωή τους αναβαθμίζοντας το περιβάλλον.
Μάθαμε αυτά τα χρόνια να μιλάμε με έργα και όχι με λόγια.
Δώσαμε το χαμόγελο στα μικρά παιδιά που μπορούν να παίζουν σε ασφαλείς όμορφες παιδικές χαρές και πλατείες. Να βιώνουν την παιδαγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία σε όμορφους και σωστά στελεχωμένους Παιδικούς Σταθμούς.
Προσφέρουμε στην τιμημένη Τρίτη Ηλικία ένα σωστό και λειτουργικό ΚΑΠΗ με πολλές δραστηριότητες. Ο πολιτισμός έγινε βίωμα όλων μας. Πλούσιες εκδηλώσεις από τη Δημοτική βιβλιοθήκη, τη Φιλαρμονική, το Πολιτιστικό Κέντρο. Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις «Αλεξάνδρεια» έχουν την ταυτότητα των καιρών και των αναγκών των πολιτών, των νέων και των παιδιών, έχουν το αποτύπωμα και το άρωμα των διαφόρων τοπικών συλλόγων της πόλης μας, ενώνοντας αρμονικά το χθες με το σήμερα, το παλιό με το σύγχρονο, το παραμύθι με την πραγματικότητα.
Μας ονόμασαν «Ο Μεγάλος Ασθενής» αλλά θα μιλούσαν ίσως για έργο του Δημοτικού μας κινηματογράφου που συνεχίζει σε πείσμα των καιρών, τις παραστάσεις με πολύ περισσότερους θεατές, μόνος στην περιοχή. Οι συναυλίες, τα χορευτικά, τα θέατρα, η καθιερωμένη γιορτή της πίτας ομορφαίνουν τη ζωή μας με υγεία και άποψη και σίγουρα κάθε άλλο παρά ασθενεί, η Χορωδία μας που μας έκανε και κάνει περήφανους στην Ευρώπη και στο Πανελλήνιο.
Επιδιώξαμε και πετύχαμε να λειτουργήσουμε με τον καλύτερο τρόπο προγράμματα. Το “Βοήθεια στο σπίτι”, το ΚΔΑΠ, το Ιατροκοινωνικό Κέντρο, η ένταξη στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Εκπαίδευση Ενηλίκων, το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι δράσεις που μόνο υγεία δείχνουν.
Φίλες και Φίλοι
Στο νέο δήμο που έρχεται ας το νοιώσουν καλά οι συνυποψήφιοι, ο Δήμος Αλεξάνδρειας όχι μόνο δεν είναι “Ο Ασθενής” αλλά είναι εκείνος με τα περισσότερα μεγάλα έργα, με τις περισσότερες δράσεις. Η Αλεξάνδρεια θα γίνει η ατμομηχανή που θα φέρει την ανάπτυξη στο νέο μεγάλο Δήμο. Είναι ένας δήμος που χρόνια τώρα έχει στο κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες τους. Γιατί εμείς εμπιστευόμαστε τον άνθρωπο . είμαστε μαζί του και δίπλα του.
Φίλες και Φίλοι
από τη Μελίκη, το Κλειδί, το Σταυρό, το Σκυλίτσι, την Κορυφή, το Πλατύ και από όλα τα χωριά μας. Εμείς στο Δήμο Αλεξάνδρειας αυτά και άλλα πολλά κάναμε πράξη και τα δώσαμε στους πολίτες μας, στα παιδιά μας. Ο Δήμος άλλαξε. Έργα που περίμεναν χρόνια ολόκληρα ολοκληρώθηκαν, η καθημερινή ζωή των ανθρώπων μας έγινε καλύτερη.
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι ο “Μεγάλος Ασθενής”, ο Δήμος Αλεξάνδρειας αφήνει παρακαταθήκη στο νέο Δήμο δύο μεγάλα έργα.
Το έργο της Ανάπλασης προϋπολογισμού 4.100.000 ευρώ και το έργο ολοκλήρωσης του Πνευματικού Κέντρου προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, που αν σε αυτά προσθέσουμε και τα 7.000.000 της αποχέτευσης γίνονται 14.000.000 ευρώ.
Αν αυτός ο Δήμος Ασθενεί, σίγουρα τότε ασθενεί από την αγάπη για τον τόπο του, για τους δημότες του, για τα παιδιά μας. Αυτό το έργο μας είναι η καλύτερη εγγύηση για το νέο μεγάλο Δήμο μας. Για το Δήμο όλων των Ρουμλουκιωτών. Το Δήμο που θα σεβαστεί όλες τις ιδιαιτερότητες, όλες τις κοινωνικές και τοπικές ομάδες. Το Δήμο που μας αξίζει που αξίζει τα παιδιά μας. Με το Δημότη συμμέτοχο και συνεργάτη.
Ένα Δήμο που θα έχει χαρούμενους πολίτες, ένα Δήμο της ζωής μας, ένα Δήμο που εσείς στις 7 Νοεμβρίου θα μας δώσετε την εντολή να τον κάνουμε το Δήμο του Μέλλοντος.
Φίλες και Φίλοι
Πρώτη προτεραιότητα μας στο νέο Δήμο θα είναι η σύγχρονη, αποτελεσματική και δικτυωμένη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του νέου Δήμου. Επιδίωξή μας η αναδιάρθρωση, ο εκσυγχρονισμός και η οργάνωση των υπηρεσιών του νέου Δήμου μας να είναι προς όφελος των πολιτών σε κάθε χωριό και σε κάθε του γειτονιά. Δεσμευόμαστε, το λέμε και το εννοούμε.
Βασικός μας στόχος είναι η διασφάλιση και η διατήρηση των κατακτήσεων των δημοτών όλων των παλιών δήμων. Ζητούμενό μας η ενίσχυση ακόμη περισσότερο των υπηρεσιών τους στους παλιούς δήμους .
Συμπολίτισσες και Συμπολίτες
Εγγυώμαι προσωπικά με πλήρη επίγνωση και ευθύνη την αναβάθμιση και λειτουργία των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων έτσι ώστε να αποκτήσουν ουσιαστικές αρμοδιότητες για την άμεση επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη και την οργάνωση μικρών ΚΕΠ σε όλα τα χωριά. Γιατί εμείς θέλουμε τον πολίτη συμμέτοχο και συνεργάτη. Θέλουμε τον πολίτη δίπλα μας.

Να προχωρήσουμε μαζί, με ενότητα και δυναμισμό.
Να νοιώσει τον Δήμο κοντά του να υλοποιήσουμε μαζί τους στόχους του νέου Δήμου. Με ετοιμότητα, με σχέδιο, με αποφασιστικότητα. Για ένα Δήμο αξιόπιστο, συνεργάτη, κοντά στο δημότη. Με ελεύθερους, χαμογελαστούς ανθρώπους Γιατί εμείς ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε.
Γι΄αυτό στις 7 Νοέμβρη ξέρετε πολύ καλά, τι να κάνετε:
Ψηφίζετε - στηρίζετε την κίνηση ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Φίλες και Φίλοι
Κύριος στόχος της δημοτικής δράσης μας είναι και η τόνωση της τοπικής οικονομίας. Γι΄αυτό δημιουργούμε ένα Δήμο αξιόπιστο συνεργάτη με τους ελεύθερους επαγγελματίες, την τοπική αγορά, τους φορείς, τους τοπικούς παραγωγούς. Μια προτεραιότητα που στοχεύει να κάνει το Νέο και ισχυρό δήμο Αλεξάνδρειας κέντρο παραγωγικών, εμπορικών, πολιτιστικών συναντήσεων με συνέδρεια και κοινές δράσεις με αντίστοιχους φορείς γειτονικών πόλεων.
Στοχεύουμε πάντα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας με βελτίωση της καθαριότητας στο νέο δήμο. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη βελτίωση του προγράμματος ανακύκλωσης. Θα συνεργαστούμε με τα σχολεία και φορείς για υιοθέτηση οικολογικής συνείδησης. Ο Νέος Δήμος είναι απαραίτητο να αποκτήσει αποτελεσματική οργάνωση και αξιόπιστους οργανισμούς ελέγχου της οικονομικής του διαχείρισης, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και δυνατότητα άμεσου απολογισμού προς τους φορολογούμενους πολίτες.
Ο Δήμος μας βρίσκεται στην καρδιά του Μακεδονικού κάμπου.
Για τον πρωτογενή τομέα, τη γεωργία, απαιτείται η εκπόνηση ενός μοντέλου ανάπτυξης που θα δίνει κίνητρα και προοπτική στους νέους του τόπου μας να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα. Κίνητρα για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν αποτελεσματικά τις δράσεις ενίσχυσης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κυρίως στον τομέα των βιολογικών προϊόντων. Συγχρόνως θα ιδρύσουμε Γραφείο Γεωργικής Ενημέρωσης στελεχωμένο με γεωπόνους και ειδικούς για παροχή πληροφοριών και εξυπηρέτηση των γεωργοκτηνοτρόφων.
Ο νέος Δήμος Αλεξάνδρειας δε θα είναι μόνο Αλεξάνδρεια, το Πλατύ και η Μελίκη. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δώσουμε σε όλα τα χωριά μας, στις γειτονιές, στους οικισμούς, με αναπλάσεις πλατειών, δημιουργία παιδικών χαρών και χώρων αναψυχής. Θα διασφαλίσουμε την ενδοδημοτική ισορροπία και την αρμονική ανάπτυξη και ικανοποίηση των αναγκών όλων των τοπικών κοινοτήτων, των χωριών και των οικισμών.
Αποχετευτικό Δίκτυο σε όλο το Νέο Δήμο. Η ΔΕΥΑΛ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου σε όλες τις τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες.
Ύδρευση Ολόκληρου του Δήμου από τις πηγές του Βερμίου με ενέργειες του συνδέσμου Ύδρευσης.
Αξιοποίηση και εξωραϊσμό όλων των φυσικών πολιτιστικών, αρχαιολογικών χώρων και ανάπτυξή τους σε τουριστικά κέντρα.
Οικολογικό Πάρκο στο Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα.
Προσπάθεια με όλους τους τοπικούς φορείς, βουλευτές, Περιφέρεια, για ανάπτυξη του Στρατιωτικού αεροδρομίου και λειτουργία του σε εμπορευματικό. Αξιοποίηση της μεταφοράς της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στα όρια του Νέου Δήμου μας.
Δημιουργούμε ένα δήμο κοντά στο Δημότη με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη νεολαία στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας. Γι' υτό θα ενισχύσουμε όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που γίνονται σε όλο το νέο Δήμο.
Να είστε σίγουροι οι Δημότες ότι σε κάθε χωριό, σε κάθε διαμέρισμα, ο πολιτισμός θα έχει το δικό του σπίτι και το δικό του αθλητικό κέντρο.
Στον τομέα της Υγείας το κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας να στελεχωθεί με γιατρούς και προσωπικό και να λειτουργεί σε 24ώρη βάση. Ίδρυση πολυιατρείων και στήριξη των τοπικών ιατρείων.
Επιδιώκουμε ένα Δήμο κοντά στους δημότες που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση.
Γι΄αυτό το σκοπό δημιουργούμε ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα χρήματα του οποίου θα προορίζονται για τους πραγματικά οικονομικά αδύναμους πολίτες που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα στέγης, σίτισης, μόρφωσης, υγείας.
Σε ετήσια βάση θα εκδίδεται κουπόνι αλληλεγγύης, θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με ομιλίες και άλλες δραστηριότητες φιλανθρωπικού περιεχομένου, τα έσοδα θα προορίζονται για το ταμείο κοινωνικής συνοχής.
Η κοινωνική αλληλεγγύη, ο πάσχων συνάνθρωπος μας και γενικότερα ο τομέας της κοινωνικής πολιτικής αποτελούν σημαντικό πεδίο δράσης για εμάς. Ο Δήμος ανήκει σε όλους και όσοι κατοικούν σε αυτόν έχουν δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια.
Φίλες και Φίλοι,
Στον καιρό της κρίσης οι μόνοι πόροι που είναι αξιοποιήσιμοι είναι οι πόροι που προέρχονται από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Εμείς ως Δήμος Αλεξάνδρειας ξεκινάμε από πλεονεκτική θέση. Έχουμε την εμπειρία και την ικανότητα και είμαστε απολύτως βέβαιοι πως με σωστό προγραμματισμό, το τρέξιμο των έργων που είναι ήδη εντεταγμένα, την αξιοποίηση των υπαρχουσών μελετών αλλά και την ωρίμανση και άλλων έργων μπορούμε να απορροφήσουμε σημαντικούς πόρους για να υλοποιηθούν τα απαραίτητα έργα υποδομής για την περιοχή μας.
Και αυτό είναι όχι απλώς προτεραιότητα, αλλά το οξυγόνο που θα δώσει ζωή και σε άλλους τομείς στο δήμο μας θα το διεκδικήσουμε και θα τα καταφέρουμε γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή.
Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στις νέες γενιές που έρχονται.
Το οφείλουμε στο Δήμο μας που ζούμε και αγαπάμε.
Θα το πετύχουμε. Με τη δική σας δύναμη. Με τη δική σας στήριξη. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Στις 7 Νοέμβρη να δώσουμε ουσιαστικό νόημα και περιεχόμενο στις ανάγκες του νέου Δήμου μας.

Φίλες και Φίλοι
Πορευόμαστε στο μέλλον με διεκδικήσεις και πρόγραμμα, με επιχειρήματα, με προτάσεις και ιδέες, με ανθρώπους της εμπειρίας, της δράσης και της συμμετοχής.
Αφήνουμε τους άλλους να βλέπουν και να παρατηρούν το μέλλον. Εμείς θα είμαστε μαζί του σε κίνηση, σε δράση γιατί το μέλλον δεν αρκεί να το βλέπεις και να το παρατηρείς.
Πρέπει να το διεκδικήσεις, να πορευτείς μαζί του, να συμμετέχεις στη δημιουργία του.
Η κίνησή μας είναι ένας καθαρά αυτοδιοικητικός συνδυασμός, που δημιουργήθηκε μέσα από τις ίδιες τις τοπικές μας δυνάμεις. Βρίσκεται μακριά από κομματικές επιρροές, σκοπιμότητες και συμφέροντα. Είναι, φίλες και φίλοι, υπερκομματικός.
Η ταυτότητά μας φέρνει την υπογραφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των προβλημάτων των χωριών μας. Τα βιογραφικά μας είναι γνωστά σε ΟΛΟΥΣ. Δεν είμαστε ούτε ουρανοκατέβατοι, ούτε ετερόφωτοι. Ολα τα χρόνια ζούμε και κινούμαστε εδώ στον τόπο μας. Είμαστε άνθρωποι που τους γνωρίζουν οι τοπικές κοινωνίες με το μικρό τους όνομα. Είμαστε καθημερινοί άνθρωποι που νοιαζόμαστε για τον τόπο μας για την περιοχή. Έχουμε βαθιά γνώση και εμπειρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που διαχειριζόμαστε ή διαχειριστήκαμε με επιτυχία τοπικές υποθέσεις εδώ και χρόνια και μας εμπιστεύονται οι συμπολίτες μας ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Οι τοπικές μας κοινωνίες, ιδιαίτερα σήμερα στη δύσκολη από κάθε άποψη εποχή, που ζούμε, έχουν ανάγκη το αυτονόητο. Να λύνονται τα προβλήματά τους, να βελτιώνεται η καθημερινότητα τους. Να διευκολύνεται και να υποστηρίζεται η οικογένεια, τα παιδιά, η Τρίτη ηλικία, να ζουν σε περιβάλλον καθαρό, να έχουν πρόσβαση σε ότι θα κάνει της ζωή τους καλύτερη. Να νιώθουν και να είναι κομμάτι του συνόλου που έχει ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Είμαστε μια έτοιμη ομάδα που μπορεί από την επόμενη των εκλογών να φέρει σε πέρας τις αλλαγές που φέρνει ο Καλλικράτης. Έχουμε όλα εκείνα τα στοιχεία σαν κίνηση που μπορεί να δώσει την εγγύηση για την ανάπτυξη.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες
Προχωρώντας προς την τελική ευθεία των εκλογών, έχουμε προσπαθήσει και προσπαθούμε να διαφυλάξουμε και κυρίως να αναβαθμίσουμε τον πολιτικό και αυτοδιοικητικό λόγο. Πιστεύουμε ότι ο σωστός διάλογος και ο προβληματισμός για τις τοπικές κοινωνίες αποτελεί δείγμα πολιτισμού κάτι που φαίνεται ότι αγνοούν οι άλλοι υποψήφιοι είτε λόγω έλλειψης πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων, είτε λόγω άγνοιας και απουσίας από τα τοπικά μας πράγματα. Τόλμησαν δημόσια να αποκαλέσουν “Μεγάλο Ασθενή” το Δήμο μας. Εμείς τους καλέσαμε και τους καλούμε δημόσια να τοποθετηθούν. Με αλήθειες. Το ποιος χρωστάει και πόσα χρωστάει. Είναι σίγουρο ότι αυτά τα παραδείγματα συκοφάντησης του τελευταίου διαστήματος θα κλιμακωθούν στις επόμενες μέρες μέχρι τις εκλογές. Θα πάρουν τις απαντήσεις.
Εμείς δεν θέλουμε να μπούμε στον κύκλο που μόνοι τους έχουν κλειστεί και εγκλωβιστεί. Εμείς λειτουργούμε δημόσια, όλοι γνωρίζουν το ποιον μας και τη διαδρομή μας. Και δυστυχώς γι΄ αυτούς, έρχονται να παραβιάσουν ανοιχτές πόρτες.
Αυτές οι πρακτικές όμως δείχνουν και κάτι πιο σημαντικό για το μέλλον του τόπου και αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που θα διαχειριστούν τη διοίκηση του Δήμου.
Εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε, αλλά ούτε να χρησιμοποιήσουμε τέτοιες μεθόδους. Θα επιμείνουμε μέχρι και την ημέρα των εκλογών να αναδεικνύουμε τις θέσεις μας και το πρόγραμμά μας για το μέλλον του Δήμου μας. Εμείς προχωράμε με το κεφάλι ψηλά στηριζόμενοι μόνο στην αγάπη σας, στην εμπιστοσύνη σας που καθημερινά εκδηλώνετε προς την παράταξή μας και τους ανθρώπους της.
Θέλουμε να σμίξουμε τη δίψα για ανάπτυξη και προοπτική του Ρουμλουκιού με την αγάπη σας για όλα αυτά που μας περιβάλλουν. Μαζί να σχεδιάσουμε τα βήματα και να τα περπατήσουμε μαζί, για την ανάπτυξη μιας κοινωνίας υπεύθυνης για τους πολίτες της, μιας κοινωνίας ανθρώπων με έγνοια για το συνάνθρωπο και για το σύνολο. Μια κοινωνία αλληλεγγύης. Θα είμαστε εδώ όπως είμαστε πάντοτε. Κοντά σας και δίπλα σας. Στις αγωνίες σας αρωγοί. Συνοδοιπόροι στις ελπίδες για το καλύτερο αύριο. Μαζί με όλους εσάς. Με τους ανθρώπους και πολίτες. Τις γυναίκες και τους άντρες. Τη νέα γενιά. Αλλά και τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Προχωράμε μπροστά,
για το καλύτερο αύριο της Αλεξάνδρειας,
για το δημιουργικό αύριο όλων των χωριών μας,
για το ελπιδοφόρο μέλλον του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας,
μαζί σήμερα,
μαζί και στη νίκη στις 7 Νοέμβρη,
μαζί θα οικοδομήσουμε το νέο Ρουμλούκι,
όλοι μαζί εμπρός,
για τη νίκη στις 7 Νοέμβρη να δώσουμε συνέχεια στην ανάπτυξη και στην ενότητα.
Σας ευχαριστώ.

Φίλες και Φίλοι,
Άνθρωποι δοκιμασμένοι, άνθρωποι με ιδέες, ενθουσιασμό και διάθεση για προσφορά. Άνθρωποι με ικανότητες, με αγάπη για τον τόπο, με γνώσεις και εμπειρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Άνθρωποι της γειτονιάς, της διπλανής πόρτας που διακρίθηκαν και διακρίνονται στο χώρο της επιστήμης, της επιχειρηματικής δράσης.
Άνθρωποι της καθημερινής βιοπάλης, της νεολαίας, εκπρόσωποι ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Άνθρωποί σας γνωστοί και αγαπημένοι.
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που εκφράζουν το όραμά μας και θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο νίκης. Τους ευχαριστώ και σας τους παρουσιάζω έναν – έναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου