Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

         ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

  
                                              
                                               
     Την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Μπάμπη Γκιόνογλου και σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής στο δίκαιο αγώνα τους, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΑΝΑΛ (Επιχείρηση Δημοτικής Ανάπτυξης  Αλεξάνδρειας) Βασίλης Μιχαλακάκης, στους εργαζόμενους του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
    Ο κ. Μιχαλακάκης ήταν παρών στον συλλαλητήριο των εργαζόμενων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στο κέντρο της Βέροιας, με εκκίνηση την Εληά.
    Σχετικά με το αίτημα της συνέχισης του προγράμματος και της απασχόλησης των εργαζομένων, ο Πρόεδρος της ΕΔΑΝΑΛ, που είναι και υπεύθυνος για την λειτουργία του προγράμματος, δήλωσε:

   Το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο κοινωνικής μέριμνας που υλοποιήθηκε ποτέ από την Αυτοδιοίκηση με τη στήριξη του κράτους. Όλα αυτά τα χρόνια, το πρόγραμμα εδραιώθηκε, ωρίμασε και μπήκε στα σπίτια των συνανθρώπων μας που χρειάζονται ξεχωριστή μέριμνα, την οποία δεν μπορούν να βρουν σε καμιά άλλη δημόσια υπηρεσία.
   Οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία και δεσμούς με τους ανθρώπους τους οποίους φροντίζουν καθημερινά.
   Το πρόγραμμα πρέπει να στηριχτεί με γενναία χρηματοδότηση από την Πολιτεία και σε περίπτωση που γίνει επαναπροκήρυξη πρόσληψης του προσωπικού, θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση ώστε τα άτομα που όλα αυτά τα χρόνια εργάζονται έχοντας την απαιτούμενη εμπειρία, να έχουν επιπλέον μόρια στο διαγωνισμό.
   Τονίζω ειδικά το τελευταίο, που αφορά τη συνέχιση του προγράμματος με έμπειρα άτομα, γιατί το προσωπικό που έχουμε σήμερα έχει τοποθετηθεί σε αυτές τις θέσεις μέσω ΑΣΕΠ και έχει αξιολογηθεί όπως προβλέπουν οι ισχύοντες νόμοι. Συνεπώς αν μη τι άλλο, δικαιούνται να έχουν τα μόρια που αφορούν την προϋπηρεσία τους.
   Σε κάθε περίπτωση, εμείς ως Δημοτική Αρχή, που τρέξαμε το πρόγραμμα από την αρχή, έχουμε δεσμευτεί ότι αν χρειαστεί θα το στηρίξουμε και θα το συνεχίσουμε με πόρους του Δήμου. Είναι προτιμότερο να κάνεις ένα πεζοδρόμιο λιγότερο σε μια τετραετία, για να λειτουργεί αυτή η κοινωνική δομή, η τόσο αναγκαία για τους συνανθρώπους μας με τις ξεχωριστές ανάγκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου